Τα Seat Leon Ecomotive και TGI στη Φρανκφούρτη

Flexslider

Mualaf

" });

Motion

» » » Τα Seat Leon Ecomotive και TGI στη Φρανκφούρτη

Οικολογικές εκδόσεις του ισπανικού μοντέλου

H Seat αποκάλυψε στην έκθεση της Φρανκφούρτης δύο οικολογικές ως προς την κατανάλωση καυσίμου και την εξοικονόμηση ενέργειας εκδόσεις του Leon, την Ecomotive και την TGI.


Πιο συγκεκριμένα, η ισπανική φίρμα παρουσιάζοντας το Leon Ecomotive και ανακοίνωσε ότι το εν λόγω μοντέλο εφοδιάζεται με τον 1,6 λτ. TDI πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 110 ίππους και 250 Nm ροπής.

Επιπλέον, έχει εξοπλιστεί με σύστημα Start&Stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. 

Παράλληλα, για την αύξηση του αεροδυναμικού συντελεστή έχει μειωμένη απόσταση από το έδαφος, αεροτομή στο πίσω μέρος και panels κάτω από το αμάξωμα. 

Ως αποτέλεσμα, το μοντέλο καταναλώνει μόλις 3,2 λτ./100 χλμ. κι οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 85 γρ./χλμ., ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 197 χλμ./ώρα.
Από την άλλη, το TGI χρησιμοποιεί ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1,4 λτ. που λειτουργεί με βενζίνη ή φυσικό αέριο (CNG) (διαθέτοντας δύο δεξαμενές CNG). 

Το Leon TGI λοιπόν παράγει 110 ίππους και 200 Nm ροπής, ολοκληρώνοντας τα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ., ενώ η τελική του αγγίζει τα 194 χλμ./ώρα. 

Τώρα, το εντυπωσιακό είναι, όπως αναφέρει η εταιρεία, ότι το TGI μπορεί να κινηθεί για 1.300 χλμ. συνδυαστικά με τη χρήση βενζίνης και φυσικού αερίου και την κατανάλωση του CNG να είναι 3,5 κιλά τα 100 χλμ. κι εκπομπές CO2 94 γρ./χλμ.

Τέλος, οι δύο νέες εκδόσεις θα λανσαριστούν το επόμενο διάστημα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η τιμή τους, ενώ η έκδοση Ecomotive θα διατίθεται σε 3θυρο, 5θυρο και στέισον βάγκον αμάξωμα και το TGI σε 5θυρο και στέισον βάγκον.
Share

You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply

Feature