Η μπάσα φωνή προσελκύει τις γυναίκες

Flexslider

Mualaf

" });

Motion

» » » » » Η μπάσα φωνή προσελκύει τις γυναίκες


Οι γυναίκες μπορεί να τρέμουν όταν ακούν τη βρετανική προφορά του Orlando Bloom ή τη φωνή του Barry White, αλλά γενικά ελκύονται περισσότερο από τους άνδρες με μπάσες φωνές. Παράλληλα, όμως οι σχέσεις με τέτοιους άνδρες τείνουν να είναι σύντομες.


«Ο ήχος της φωνής κάποιου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για αυτόν. Μέχρι τώρα δεν ήταν σαφές γιατί οι γυναίκες προτιμούν τις φωνές ανδρών που ήταν πιθανότερο να τις απατήσουν. Βρήκαμε όμως πως όσο περισσότερο θεωρούσαν οι γυναίκες πως αυτοί οι άνδρες θα είναι άπιστοι, τόσο πιο ελκυστικούς τους έβρισκαν και επιθυμούσαν να συνάψουν μία σύντομη σχέση μαζί τους», αναφέρει η έρευνα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, 87 γυναίκες άκουσαν διάφορες φωνές ανδρών που είχαν αλλοιωθεί ηλεκτρονικά, ώστε να ακούγονται υψηλότερες ή πιο μπάσες και στην συνέχεια να εντοπίσουν τις φωνές που νόμιζαν ότι μπορεί να αντιστοιχούν σε άνδρες που ήταν πιθανότερο να είναι άπιστοι. Οι γυναίκες, παρόλο που χαρακτήριζαν ως άπιστους τους άνδρες με την πιο βαριά φωνή, ταυτόχρονα έδειχναν και μία προτίμηση σε αυτούς.

Αν και δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ο λόγος για τον οποίο αυτοί οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία, εκτιμάται ότι ίσως έχει να κάνει με τα επίπεδα τεστοστερόνης. Σε προηγούμενη έρευνα εξάλλου έχει επιβεβαιωθεί η σχέση μεταξύ φωνής και τεστοστερόνης. Ειδικότερα, όταν αυξάνονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης, προκαλούνται αλλαγές στο λάρυγγα και στις φωνητικές χορδές, επηρεάζοντας τον τόνο της φωνής.

Η τονικότητα έχει βρεθεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που τα ζευγάρια επικοινωνούν. Σε πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τον τόνο της φωνής που οι άνδρες και οι γυναίκες χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν μεταξύ τους και ανακάλυψαν ότι γενικά τα φωνητικά δείγματα προς τους ερωτικούς συντρόφους ήταν πιο ευχάριστα και πιο σέξι. Ειδικότερα, οι γυναίκες βρέθηκαν να χρησιμοποιούν ένα τόνο χαμηλότερο όταν μιλούσαν με το έτερο τους ήμισυ, ενώ οι άνδρες ένα τόνο υψηλότερο.


Share

You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply

Feature