Τα γλυκά προκαλούν προβλήματα μνήμης

Flexslider

Mualaf

" });

Motion

» » » » Τα γλυκά προκαλούν προβλήματα μνήμης


Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η διατήρηση χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι ωφέλιμη για τον εγκέφαλο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology, έδειξε ότι οι άνθρωποι με πάρα πολύ υψηλό σάκχαρο στο αίμα τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα μνήμης.


Οι ερευνητές εξέτασαν 141 άτομα, με μέση ηλικία 63 ετών που δεν είχαν διαβήτη ή προ-διαβήτη. Εκείνοι με τα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρνουν καλά σε τεστ μνήμης.

Οι ερευνητές συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι τα άτομα με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, ήταν λιγότερο σε θέση να θυμηθούν μια λίστα με 15 λέξεις 30 λεπτά μετά από το άκουσμά τους.

Η αύξηση περίπου επτά mmol / mol ενός μακροπρόθεσμου δείκτη του ελέγχου της γλυκόζης, που ονομάζεται HbA1c, συνδέθηκε με την απομνημόνευση δύο λέξεων λιγότερων.

Τα γλυκά προκαλούν προβλήματα μνήμης
Η Dr.  Agnes Floel, από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο, δήλωσε: ''Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ακόμη και για όσους το σακχάρο στο αίμα τους κυμαίνεται σε φυσιολογικό εύρος, η μείωση των επιπέδων σακχάρου, θα μπορούσε να είναι μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για την πρόληψη των προβλημάτων μνήμης και της έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών, καθώς γερνούν''.

''Στρατηγικές όπως η μείωση της πρόσληψης θερμίδων και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας πρέπει να εξετασθούν'', συνέχισε.

Η Dr. Clare Walton, ειδικός σε θέματα που αφορούν τη νόσο Alzheimer, δήλωσε: ''Γνωρίζουμε ήδη ότι ο διαβήτης τύπου 2 είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου του Αλτσχάιμερ, αλλά αυτή η νέα μελέτη δείχνει ότι τα υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μπορεί επίσης να συνδέονται με φτωχή μνήμη σε ανθρώπους χωρίς διαβήτη''.

Share

You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply

Feature