Το κορίτσι που έμεινε έγκυος, ενώ δεν είχε κόλπο!

Flexslider

Mualaf

" });

Motion

» » » Το κορίτσι που έμεινε έγκυος, ενώ δεν είχε κόλπο!


Συνέβη μόλις το 1988, στο Λεσότο ή Λεσόθο, μία μικρή αφρικανική χώρα …
Το κορίτσι που έμεινε έγκυος, ενώ δεν είχε κόλπο!
Μία μέρα ένα 15χρονο κορίτσι, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα,  εμφανίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο, με όλα τα συμπτώματα μιας γυναίκας σε ενδιαφέρουσα, που μάλιστα γεννά. Ίσως, να μην ακούγεται πολύ περίεργο …

Αμέσως την πλησίασαν οι γιατροί και άρχισαν να την εξετάζουν. Και εδώ η ιστορία αποκτά ενδιαφέρον …Σύντομα ανακάλυψαν ότι το κορίτσι έπασχε από μία γενετική ανωμαλία, γνωστή ως Mullerian agenesis. Με απλά λόγια, η κοπέλα δεν είχε γεννητικά όργανα και στην θέση τους υπήρχε ένα ρηχό λακάκι δέρματος.

Η ανωμαλία αυτή δεν φάνηκε να προβληματίζει τους ιατρούς. Διαφορετική, όμως, άποψη είχαν για την εγκυμοσύνη. Πώς κατάφερε μία κοπέλα χωρίς κόλπο να μείνει έγκυος;

Ούτε η ίδια η κοπέλα δεν μπορούσε να πιστέψει ότι εγκυμονούσε. Έβλεπε όλο τον προηγούμενο καιρό την κοιλιά της να μεγαλώνει, της έλεγαν οι γύρω της ότι ήταν έγκυος, αλλά ήξερε ότι δεν είχε κόλπο.

Εκείνη την ώρα οι ιατροί δεν μπορούσαν να λύσουν το μυστήριο …Είχαν ένα μωρό που ήταν έτοιμο να βγει στον έξω κόσμο.

Το κορίτσι που έμεινε έγκυος, ενώ δεν είχε κόλπο!
Με δεδομένο ότι δεν υπήρχε δίοδος, η μόνη επιλογή ήταν η καισαρική. Το αγοράκι, που γεννήθηκε, ήταν υγιέστατο και ζύγιζε 2,8 κιλά.

Μετά τη γέννα οι ιατροί δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο …Ήθελαν να λύσουν το μυστήριο της σύλληψης. Ψάχνοντας τα ιατρικά αρχεία της κοπέλας, ανακάλυψαν ότι 278 μέρες νωρίτερα είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο με μία μαχαιριά στο στομάχι της. Για την ιστορία, μία εγκυμοσύνη διαρκεί περίπου 280 ημέρες.

Ύστερα από πολλές ερωτήσεις, έμαθαν ότι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μετά τον καβγά του πρώην συντρόφου της με τον νυν. Κατ' όπως φαίνεται, το πρώην αγόρι της την είχε πιάσει στα πράσα να κάνει στοματικό έρωτα στο καινούριο της αμόρε. Τότε, ξεκίνησε ο καβγάς ανάμεσα στους δύο άνδρες, που αποτέλεσμα είχε τον τραυματισμό της κοπέλας.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο το στομάχι της ήταν άδειο, που σημαίνει χωρίς μεγάλη ποσότητα τροφίμων και άρα οξέων. Κατά την χειρουργική επέμβαση που ακολούθησε, ο γιατρός ανακάλυψε δύο τρύπες που είχαν δημιουργηθεί στην κοιλιακή κοιλότητα. Τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι …

Η κοπέλα πριν εμφανιστεί ο πρώην σύντροφός της είχε προλάβει να καταπιεί το σπέρμα, που είχε προκύψει από την πράξη. Αυτό, μέσα από τις τρύπες που δημιουργήθηκαν στη κοιλιακή κοιλότητα, κατάφερε να βρει τον δρόμο του προς τα αναπαραγωγικά όργανα, αφού πρώτα εισήλθε στον γαστρεντερικό σωλήνα.

Βάση των στοιχείων, η μαχαιριά φαίνεται να συνέβη αμέσως μετά την κατάποση του σπέρματος από την κοπέλα, γεγονός που δημιούργησε ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον, με την απώλεια του οξέος του στομάχου. Έτσι, το σπέρμα κατάφερε να επιβιώσει και να ταξιδέψει μέχρι τα αναπαραγωγικά όργανα.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι στον οργανισμό μιας γυναίκας μπαίνουν εκατομμύρια σπερματοζωάρια. Ακόμα και αν το 90% αυτών δεν επιβιώσει, υπάρχουν τα υπόλοιπα …Εξάλλου μόνο ένα χρειάζεται!

Το κορίτσι που έμεινε έγκυος, ενώ δεν είχε κόλπο!
Πάνω σε αυτή την ιστορία βασίστηκαν και οι πρώτες θεραπείες γονιμότητας. Εκείνη την εποχή και με αφορμή το περιστατικό της κοπέλας από το Λεσότο, με το οποίο καταπιάστηκαν αρκετά ερευνητικά κέντρα, ξεκίνησε η διαδικασία που ονομάζεται DIPI (άμεση ενδοπεριτοναϊκή γονιμοποίηση), κατά την οποία το σπέρμα τοποθετείται το κάτω μέρος της κοιλιάς μιας γυναίκας, ελπίζοντας ότι θα βρει τον δρόμο του και θα συναντήσει ένα αυγό …

Περίεργο; Και όμως είναι αληθινό και καταγεγραμμένο! Υπάρχει γυναίκα, και μάλιστα ένα κορίτσι 15 χρονών, που έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, χωρίς να έχει κόλπο!

Και αν αναρωτιέστε τι έγινε τελικά με την ιστορία αυτή …Σύμφωνα με την αναφορά του νοσοκομείου, οι νεαροί γονείς φαίνεται να προσαρμόστηκαν γρήγορα και σχετικά εύκολα στην νέα κατάσταση. Μεγάλωσαν το παιδάκι μαζί, χωρίς προβλήματα. Δυστυχώς, περισσότερα στοιχεία δεν έχουμε, γιατί η μητέρα ήταν ανήλικη.


Share

You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply

Feature