Τα Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό

Flexslider

Mualaf

" });

Motion

» » » Τα Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό


Η επίσημη έναρξη της δράσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί

Με τη συμμετοχή 63 επιχειρήσεων πραγματοποιείται και φέτος στα Χανιά η δράση τα «Χανιά καλωσορίζουν τον θηλασμό».

Η επίσημη έναρξη της δράσης πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο δημαρχείο της πόλης και, όπως μεταξύ άλλων επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται από την ομάδα «Χανιά-φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού» που ανήκει στο Δίκτυο Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, σε συνεργασία με τον δήμο Χανίων.

Η δράση περιλαμβάνει την εύρεση χώρων, σε καταστήματα, φαρμακεία και επιχειρήσεις, φιλικών προς τον θηλασμό, όπου κάθε μητέρα που απολαμβάνει τη βόλτα της στην πόλη των Χανίων μαζί με το μωρό της, θα μπορεί να αναζητήσει ένα φιλικό και ήρεμο μέρος για να θηλάσει το μωρό της ανά πάσα στιγμή. Όπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη στο φουαγέ του δημοτικού μεγάρου θα μπορούν πλέον οι μητέρες να διευκολύνονται και να θηλάζουν τα μικρά τους. «Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Χατζηδάκη.

Το ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Χανιά-φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού», Νάνσυ Μαραβελάκη, γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο του 4ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2013 με τίτλο «Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 11.00 στον δημοτικό κήπο Χανίων.
Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μητέρες-μέλη της ομάδας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε διεθνώς από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στον Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, το 1992 (στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται από 1 έως 7 Νοεμβρίου).

Share

You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply

Feature