Απειλές για «Μουντιάλ του τρόμου»

Flexslider

Mualaf

" });

Motion

» » Απειλές για «Μουντιάλ του τρόμου»


Να μετατρέψει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 σε «Μουντιάλ του τρόμου» με μπαράζ εγκληματικών ενεργειών απειλεί η πανίσχυρη στο Σάο Πάολο συμμορία, PCC.
Η PCC ή αλλιώς η Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας απείλησε ανοιχτά πως θα αιματοκυλήσει τη διοργάνωση εάν οι ηγέτες της συμμορίας μεταφερθούν και απομονωθούν στις φυλακές. Οι απειλές αποκαλύφθηκαν μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.

Στο στόχαστρό της βάζει και τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία απειλώντας να δολοφονήσει τον Κυβερνήτη του Σάο Πάολο, Ζεράλδο Άλκμιν, όπως έγραψε, πριν από μία εβδομάδα, η εφημερίδα "O Estado de Sao Paulo", η οποία έφερε στο φως έκθεση εισαγγελέων για την PCC.

«Έχω περάσει το μήνυμα στους άντρες μου πως θα πρέπει να είναι προσεχτικοί όταν απαντούν στις κλήσεις, όταν σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους και όταν επιστρέφουν σπίτι τους.
Παρ' όλα αυτά είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάσταση», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας, συνταγματάρχης Μπενεντίτο Ρομπέρτο Μέιρα.

Το 2012, μετά από εντολή της PCC, 106 άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.
Τα θύματα από τις επιθέσεις είναι περισσότερα από 300.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε το 1993 από φυλακισμένους εμπόρους ναρκωτικών στο Σάο Πάολο και πλέον ελέγχει το μεγαλύτερο δίκτυο διακίνησης ουσιών.
Ευθύνεται και για πολλά εγκλήματα ενώ παρέχει νομική προστασία στα μέλη της σε περίπτωση που συλληφθούν.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των μελών της PCC ξεπερνά τα 11.000 συν 6.000 τα οποία βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Η δράση της δεν περιορίζεται μόνον στη Βραζιλία καθώς δρα τόσο στην Παραγουάη όσο και στη Βολιβία.

Share

You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply

Feature