Συναρμολογούμενα smartphones από την Motorola

Flexslider

Mualaf

" });

Motion

» » » » » Συναρμολογούμενα smartphones από την Motorola

Όταν το βίντεο του Phonebloks -του smartphone που αποτελείται από συναρμολογούμενα κομμάτια και έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες του χρήστη, να αναβαθμίζεται και να επισκευάζεται- κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Youtube το Σεπτέμβριο, μεταδόθηκε σαν viral στο διαδίκτυο και ενέπνευσε εκατομμύρια υποστηρικτές αλλά και συζητήσεις για το αν η τεχνολογία είναι πράγματι δυνατή.


Έμπνευση φαίνεται ότι αποτέλεσε και για τη Motorola, η οποία αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι και ανακοίνωσε ότι σύντομα οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συναρμολογήσουν οι ίδιοι το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο.


Η εταιρεία, που εξαγοράστηκε από τη Google, ανακοίνωσε το Project Ara, ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο και έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας «ελεύθερης, ανοιχτής πλατφόρμας hardware για τη δημιουργία πλήρως συναρμολογούμενων smartphones».

Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα αγοράζουν τη «βάση», δηλαδή τον ενδοσκελετό πάνω στον οποίο θα προσαρτώνται τα υπόλοιπα εξαρτήματα και ακολούθως θα επιλέγουν τα κομμάτια που θέλουν να προσθέσουν (π.χ. επεξεργαστή, οθόνη, πληκτρολόγιο, μπαταρία, κάμερα, κάρτα μνήμης κ.α.) για να ολοκληρωθεί η συσκευή τους.


Η Motorola γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Dave Hakkens, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής του Phonebloks.

Όσοι χρήστες το επιθυμούν, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετάσχουν εθελοντικά στο Project Ara, ενώ η Motorola ελπίζει πως θα έχει έτοιμη μία πρώτη έκδοση για τους προγραμματιστές το χειμώνα.

Πηγή: International Business Times

Share

You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply

Feature