Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας

Flexslider

Mualaf

" });

Motion

» » » Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας


Τα γκρουπ των ομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Συγκροτήθηκαν από τη FIFA τα γκρουπ από τα οποία θα προκύψουν οι όμιλοι του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο 4ο γκρουπ, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες, η Ελλάδα.

Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι επικεφαλής των ομίλων με βάση το ranking της FIFA, δηλαδή Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία.

Από εκεί και πέρα οι εθνικές ομάδες είναι χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι, στο δεύτερο βρίσκει κανείς αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα από Αφρική και Νότιο Αμερική. Πρόκειται για τις Αλγερία, Καμερούν, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Νιγηρία, Χίλη, Εκουαδόρ.

Στο τρίτο βρίσκονται Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό και ΗΠΑ, ενώ στο τέταρτο είναι οι εθνικές ομάδες των ευρωπαϊκών χωρών, δηλαδή Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ρωσία.
Παρατηρεί κανείς μια ανισορροπία, αφού το δεύτερο γκρουπ έχει 7 ομάδες και το τέταρτο 9. Αυτό σημαίνει πως ένα ευρωπαϊκό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατόπιν κλήρωσης θα βρεθεί στο δεύτερο γκρουπ.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση από την οποία θα προκύψουν και οι 8 όμιλοι, με κάθε έναν εξ αυτών να αποτελείται από μία ομάδα από κάθε όμιλο.

Οπότε για την ώρα -και μέχρι την Παρασκευή- δεν μπορεί να… υπολογίσει η Εθνική τους αντιπάλους της αφού ενδέχεται από το τέταρτο να μετακινηθεί στο δεύτερο γκρουπ κι ενδεχομένως να βρεθεί σε όμιλο στον οποίο θα υπάρχει και άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Σίγουρα όμως, θα βρει απέναντί της μία εκ των Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Ουρουγουάη, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία και ακόμη μία από Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό και ΗΠΑ.

Σε περίπτωση πάντως που τελικά η Ελλάδα βάσει κλήρωσης θα είναι εκείνη που θα μετακινηθεί στο δεύτερο γκρουπ, δεν θα μπορεί να κληρωθεί με μία εκ των Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία και Ελβετία ώστε να μην προκύψει όμιλος με τρεις ομάδες από την Ευρώπη.

Μπερδευτήκατε; Υπομονή! Την Παρασκευή ξεκαθαρίζουν όλα…Share

You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply

Feature