Οι στρατηγοί της Γαλλικής Επανάστασης έφτιαχναν παντελόνια και εξώφυλλα από το ανθρώπινο δέρμα των θυμάτων τους!

Flexslider

Mualaf

" });

Motion

» » » » Οι στρατηγοί της Γαλλικής Επανάστασης έφτιαχναν παντελόνια και εξώφυλλα από το ανθρώπινο δέρμα των θυμάτων τους!


Παντελόνια, σέλλες και βιβλία από ανθρώπινο δέρμα...
Στα επίσημα αρχεία του νομού ΜαινΛουάρ, σώζεται η κατάθεση τουΕιρηνοδίκη Jean Humeau, από το Ponts-de-Ce, που αναφέρει τη λειτουργίαστην περιοχή του, ενόςαπό τα βυρσοδεψεία όπου οι ρεπουμπλικανοί  έφτιαχναν παντελόνια και σέλλες από το ανθρώπινο δέρμα
 Των γδαρμένων θυμάτων τους!
Τα δέρματα κατέληγαν σε ειδικευμένα βυρσοδεψεία, όπως αυτό του Ponts-de-Ce.

Έχουν σωθεί οι ανατριχιαστικές περιγραφές μαρτύρων από τις περιοχέςαπό όπου είχαν περάσει ο Pequel και οι άνδρες του:
 Ταγυμνά ανθρώπινακορμιά κείτονταν άταφα, γδαρμένα κατά κανόνα μόνο από τη μέση καικάτω, προκειμένου να φτιάξουν παντελόνια, με τέτοιον τρόπο, που απόμακριά οι νεκροί φαινόταν «σαν να ήταν γυμνοί μόνο πάνω από την μέση»-όπως αναφέρει μια από τις περιγραφές.
Ο Καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Τουρ, και αντεπιστέλλονμέλος της Ακαδημίας, Raoul Merrier, έχει εκδώσει, στον μεσοπόλεμο, έναβιβλίο [7] στο οποίο εκτίθεται πληθώρα σχετικών μαρτυριών και ντοκουμέντων σχετικά με τη μακάβρια αυτή δραστηριότητα, αλλά και με τηχρήση τέτοιων παντελονιών από πολλούς ρεπουμπλικάνους 
στρατηγούς.
Εκτός από τους στρατηγούς τους, όμως, και αρκετοί Ιακωβίνοιβουλευτές φορούσαν τέτοια παντελόνια, εμφανιζόμενοι με αυτά στιςΕορτές του «Υπέρτατου Όντος» τους! Μεταξύ άλλων, αυτό τοεπιβεβαιώνει στο διάσημο Ημερολόγιο της [8] και η Aimee de Coigny ηπνευματώδης και θαρραλέα γυναίκα των Γραμμάτων (που υπήρξε μούσα του Ελληνο-γάλλου ποιητή Αντρέ Σενιέ) Αυτή η μακάβρια φορεσιά ήταν δηλαδή, κατά κάποιον τρόπο, τα «κυριακάτικα» ρούχα τους, που σίγουρα πολύ ευαρεστούσαν το «Ον» τους, προς τιμήν του οποίου τα φόραγαν.
Αλλά αυτό που έχει πιο πολλή σημασία, είναι ότι η ενθάρρυνση και αυτής της κτηνωδίας προερχόταν από την πολιτική τους ηγεσία. To alter egoτου Ροβεσπιέρου, ο Σαιν Ζυστ, στην Έκθεση του της 14ης Αύγουστου του 1793 προς την Επιτροπή Έκτακτων Μέσων, έγραφε: 

«Στο Meudon γίνεται κατεργασία του ανθρωπίνου δέρματος. Το δέρμα που προέρχεται από άνδρες έχει αντοχή και ποιότητα ανώτερη από αυτό της κατσίκας. Αυτό που προέρχεται από θηλυκά υποκείμενα (sic)είναι μεν πιο απαλό αλλά παρουσίαζε μικρότερη αντοχή»...


Αποσπάσματα απ’ την πολύ καλή έρευνα του κ. Σπύρου Αναγνώστου για την Γαλλική Επανάσταση στο περιοδικό Τρίτο Μάτι τεύχος 215. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το περιοδικό στο αναγνωστικό κοινό γιατί πράγματι κάνει εις βάθος μελέτες σημαντικών γεγονότων της ανθρωπότητας.

Share

You may also like

Δεν υπάρχουν σχόλια

Leave a Reply

Feature